Free songs
Boeklancering 'Dagboek op doktersrecept' groot succes

Boeklancering ‘Dagboek op doktersrecept’ groot succes

Op 20 april ging mijn droom in vervulling. Na vijf jaar hard werken vond dan eindelijk in ‘De Smederij’ in Hilversum de boeklancering van ‘Dagboek op doktersrecept’ plaats. Het was een aangename lenteavond en de locatie was van wand tot wand gevuld met lieve familie en vrienden. De zenuwen zaten er bij mij goed in, vooral omdat de techniek het even af liet weten, maar om klokslag 21.00 uur was het dan eindelijk zover om iedereen wijs te maken dat ze mijn boek moesten kopen.

Ik had de ambiance op de locatie goed afgestemd met de inhoud op het boek. Ik kon dan geen lijken en demonen regelen, maar er was wel een rook/mistmachine aanwezig en er stond een lekkere creepy soundtrack op die je soms over je schouders liet kijken.

Na wat hartelijke woorden van Inanna van den Berg van Uitgeverij Ambilicious, vuurde ik mijn slides op de mensen af alsof er geen morgen was. Ik vertelde ze over het verhaal, over hoe ik op het idee was gekomen om dit verhaal te schrijven en wat mijn toekomstplannen waren. Het publiek at het op, dus gaf ik de fijnproevers nog wat videovoer als toetje: het was tijd voor de officiële release van de trailer van ‘Dagboek op doktersrecept’.

De video is geweldig geworden en de mensen vonden dat gelukkig ook. Daarom zette ik ‘m meteen nog een keer op – ik had eindelijk de kans om die trailer op een groot scherm af te spelen met een fijn geluidje erbij, dus waarom niet?

Na mijn presentatie was het dan ein-de-lijk tijd om van de uitgever mijn boek in ontvangst te nemen. Dit was het eerste moment dat ik het boek in het echt zag. Wat een trots moment …

Het eerste exemplaar gaf ik aan mijn vrouw, Sharona. Zij heeft heel wat uren quality-time moeten inleveren al die jaren, dus het was niet meer dan terecht dat zij dit als loon terugkreeg – een fan van thrillers en horror is ze niet, maar ze had het er maar mee te doen.

Met het weggeven van mijn boek, was het moment aangebroken om boeken te verkopen en mijn dierbaren wat geld afhandig te maken. Er vormde zich al snel een lange rij voor mijn statafel en ik was mijn ouders maar al te dankbaar dat ik van hen een prachtige pen met gravure had gekregen die avond. Als een dolle Johan Nijhuis voorzag ik alle boeken van een mooi en welgemeend hersenscheetje en toen uiteindelijk de laatste gesigneerd was en het stof rond mijn tafel opwaaide, keek ik om mij heen om te zien waar al dat tuig gebleven was.

Iedereen liep rond met mijn boek onder zijn arm en een lach. Ik pakte een biertje en zag toe dat het dan eindelijk echt gelukt was. Hier had ik het voor gedaan. Mijn droom was werkelijk waarheid geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *